Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/elevadoh/public_html/cikkgyujtemeny.hu/wp-content/plugins/register-plus/register-plus.php:1) in /home/elevadoh/public_html/cikkgyujtemeny.hu/wp-content/plugins/stop-spammer-registrations-plugin/stop-spammer-registrations.php on line 94
 Cikkgyűjtemény, cikk beküldés » Védekezés a veteményes kártevői ellen

Cikkgyűjtemény, cikk beküldés

Ahol Ön írja a cikkeket. Népszerűsítse honlapját, rendezvényét, szolgáltatását ingyen!
ginfo('description'); ?>Védekezés a veteményes kártevői ellen

Szerző: kiss, 2011. május 9. hétfő @ 17:22


A növények védelme a legfontosabb feladatunk a kerti munkáink során. Ismerjük meg hát növényeink kártevőit, hogy megfelelően védekezhessünk ellenük a szép kertünk és egészséges terményeink érdekében! Az Édenkert.hu írása.

A repceszár-ormányos

A repceszár-ormányos (Ceutorrhynchus quadridens) a káposztaléggyel azonos időben jelenik meg. A káposztalégy elleni érintő hatású rovarölő szer a repceszár-ormányos ellen is hatásos. Sárga színre repül, így az előrejelzésére vízzel telt sárga vödröt használhatunk. Ha késik a káposzta-levéltetű elleni védekezés, akkor hetekre leáll a káposzta növekedése. Csak felszívódó rovarölő szerek jöhetnek számításba.

A káposztamoly

A káposztamoly (Plutella xylostella) a káposztatermesztés egyik legelterjedtebb kártevője a világon, Magyarországon azonban egyelőre nem számottevő. Olykor tömegesen jelenik meg, eddig azonban nem okozott nagy kárt. Elképzelhető, hogy az éghajlatváltozással ez is megváltozik.

A káposzta-bagolylepke

Feromoncsapdával figyelve megoldható a védekezés ellene. Két nemzedékéből az első május-júniusban, a második pedig augusztusban rajzik. A fiatal lárva elleni védekezéshez figyeljük a rajzását, így nem kell állandóan permetezni. A nappal a talajon tartózkodó káposzta-bagolylepke hernyó (Mamestra brassicae) szerencsére érzékeny a növényvédő szerekre, a második-harmadik lárvaállapottól viszont fénykerülő lesz.

A folytatást a következő oldalon tekintheti meg: http://www.edenkert.hu/novenydoktor/novenyvedelem/leveltetu-moly-kaposztalegy-kartetelei/2685/

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)


Kapcsolódó videók:

Pillanat...

Szóljon hozzá!Vezérlőpult


Társoldalunk


Címkék